MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırında yapılan güvenlik duvarını protesto eden BDP'li kadınların bölgeye yürümesine polis izin vermedi.
Nusaybin'de BDP öncülüğünde Suriye sınırına örülen güvenlik duvarını protesto etmek için kadınlar Mitanni Kültür Merkezi önünde toplandı. Buradan sınıra yürümek isteyen kadınlara önlem alan polis ekipleri izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın da bulunduğu kadınlar, bu durumu protesto etmek için oturma eylemine başladı. Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından Başkan Gökkan, polis müdürleriyle görüşüp, sınıra yakın bir yerde basın açıklaması yapacaklarını söyleyince izin verildi.
Suriye sınırına yakın bir yere kadar yapılan yürüyüşün ardından Belediye Başkanı Ayşe Gökkan Kürtçe, "Kadınlar sınır tanımıyor, sınırları kaldırıyor" yazılı pankartı sınırdaki tel örgülere asacağına söyledi. Buna izin vermeyen polis ekipleri bölgede barikat kurup önlem aldı. Kadınlar da izin verilmemesi üzerine yeniden oturma eylemine başladı. Bir süre sonra izin verilmesi üzerine Gökkan ile bazı kadınlar pankartı tel örgüler üzerine astıktan sonra bölgeden ayrıldı.

AA(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)