MARDİN’in Nusaybin İlçesi'nde dün akşam ve bu gece farklı yerlerde çıkan yangınlarda, 2 ev ve bir otomobil yanarken, bir itfaiye eri de dumandan etkilendi.
Nusaybin Yeşilkent Mahallesi Sümbül Sokak'taki Cevat Yusma'ya ait evde dün akşam henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde kimsenin bulunmadığı sırada çıkan yangını gören komşular, itfaiyeye haber verdi. Eve girip alevlere müdahale eden itfaiye eri 41 yaşındaki Mehmet Emin Çiftçi, dumandan zehirlenerek yere yığıldı. Çiftçi, arkadaşları ve mahalle sakinleri tarafından odadan çıkarılarak, bekleyen ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Kısa süren çalışma sonrasında yangın söndürülürken, evdeki yatak odasının tamamen, diğer odalardaki eşyaların ise kısmen yandığı görüldü.
OTOMOBİL YANDI
İkinci olay ise Nusaybin Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde dün akşam meydana geldi. Mehmet Enes Çelik yönetimindeki 34 VTC plakalı araç, seyir halindeyken alev aldı. Sürücü Çelik, hemen durdurduğu araçtan çıkarak itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Ancak otomobilin koltukları ve iç aksesuarı tamamen yanarken, araç kullanılmaz hale geldi.
ÇOCUK ODASI KÜL OLDU
Devrim Mahallesi Kaya Sokak'taki yangın ise bu gece saat 01.00'de çıktı. Ramazan Ertaş'a ait evde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangında çocuk odası tamamen yanarken, evin öbür odaları isten siyaha boyandı.
Polis, 3 olayla ilgili soruşturma başlattı.