ADANA'da geçen haziran ayında, nikahsız yaşadığı 39 yaşındaki Sibel Doğaç ile aralarında ilişki olduğunu ileri sürdüğü 49 yaşındaki Kuttis Yitiz'i bıçaklayarak öldüren 40 yaşındaki Okman Öz hakkında, çifte ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aynı olayda 37 yaşındaki Sena Nugay'ı yaralamaktan da sanığın 15 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.
Olay, geçen 24 Haziran'da, merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Sanayi Çarşısı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Sanayi Çarşısı'ndaki bir işyerinde işçi olarak çalışan Okman Öz, geçen yıl, nikahsız yaşadığı Sibel Doğaç'ı dövdüğü iddiasıyla tutuklandı. Öz cezaevindeyken, Sibel Doğaç'ın kendisini Kuttis Yitiz ve Sena Nugay ile aldattığını öğrendi. Çıktıktan sonra da Doğaç'tan birlikte açtıklarını ileri sürdüğü tekstil atölyesinden pay istedi. Doğaç ise Öz'e hiçbir şey vermeyeceğini, gerekirse Yitiz ile Nugay'a dövdüreceğini söyledi.
Olay günü de Sibel Doğaç, beraberindeki Kuttis Yitiz ve Sena Nugay'la birlikte Okman Öz'le buluştu. Burada çıkan tartışma sonucunda Öz, Doğaç'la birlikte yanında bulunan 2 kişiyi bıçakladı. Yitiz olay yerinde ölürken, Doğaç ile Nugay hastaneye kaldırıldı. Aynı gün Öz, polise giderek teslim oldu. Hastaneye kaldırılan Doğaç da 34 gün sonra yaşamını yitirdi.
'PİŞMANIM'
Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Okman Öz, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, "Küfürlü sözler söyleyerek onurumu zedelediler. Bana saldırdılar. Ben de kendimi korumak için bıçağı rastgele salladım. Olay nedeniyle pişmanım. Olayın bu boyuta gelmesini istemezdim" dedi.
ÖLMEDEN ÖNCE 'ARAMIZDA İLİŞKİ YOKTU' DEDİ
Hastanede ölen Sibel Doğaç ise tedavi altındayken verdiği ifadesinde, "Kuttis ile aramızda ilişki olmadığını görüşmek için işyerimde çalışan personelin babası Sena'yı da yanıma alarak üçümüz olay yerine gittik. Olay yerine vardığımızda Okman hiçbir şey söylemeden bana bıçakla saldırdı. Sonra Kuttis'in yere düştüğünü gördüm. O esnada araçtan inen Sena'yı da yaraladıktan sonra tekrar bana dönerek bıçaklamaya devam etti" dedi.
Olaydan yaralı kurtulan Sena Nugay da "Olay yerine vardığımızda, Okman, Kuttis'in aracın ön koltuğunda oturduğunu görünce Sibel'e kızdı. Kuttis araçtan inince Okman ona saldırdı. Aralamak isterken beni de yaraladı" diye konuştu.
DAVA AÇILDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Okman Öz hakkında '2 kişiyi kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 'bir kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.