SAMSUN'da 15 yaşındaki S.D. ile nikahsız birlikte yaşayan 19 yaşındaki Salih Cezvekıran'a cinsel istismardan açılan dava düştü. Cezvekıran, genç kadına eziyet etmek suçundan ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.
Canik İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde oturan S.D. ile Salih Cezvekıran, geçen yıl Temmuz ayında ailelerinin de rızasıyla düğün yapılarak nikahsız olarak birlikte yaşamaya başladı. Kısa süre sonra da S.D. hamile kaldı. Salih Cezvekıran, 3.5 aylık hamile olan S.D.'yi dövüp, göğsüne kırık cam parçasıyla adını yazdı. Gördüğü şiddete dayanamayan S.D. evi terk edip ailesinin yanına yerleşti. Cezvekıran, bir süre sonra sokakta gördüğü S.D.'yi tekme tokat dövüp üzerinden motorsikletle geçtikten sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Ancak S.D.'ye otomobilin çarptığını söyledi. 10 gün yoğun bakımda kalan S.D., hastaneden taburcu edilince polise giderek birlikte yaşadığı Salih Cezvekıran'ın kendisini dövdüğünü, motosikletle ezdiğini söyledi. Bu ifade üzerine Salih Cezvekıran sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Salih Cezvekıran hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde de cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 
YAŞI BÜYÜTÜLDÜ DAVA DÜŞTÜ
Salih Cezvekıran, S.D.'nin olay tarihi olan Temmuz ayında nüfus kağıdındaki yaşının 15'ten küçük olduğunun tespit edilmesi üzerine 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Salih Cezvekıran hakkında açılan dava S.D.'nin şikayetten vazgeçmesi, kendi rızasıyla birlikte yaşamasını ve mahkeme kararıyla genç kadının yaşının 17 olarak düzeltilmesi üzerine geçen ay yapılan celsede düşürüldü. Aynı davada yargılanan S.D. ile sanığın anne ve babaları hakkında açılan dava da düştü.
EZİYETTEN 4 YIL
Öldürmeye teşebbüs suçundan yargılandığı davada son kez hakim karşısına çıkan Salih Cezvekıran, önceki savunmalarını tekrar ederek şöyle dedi:
"Göğsüne kırık camla adımı yazmadım. Kendisi kollarını keserdi zaten. Ben onu topluma kazandırmak istedim. Kendisine sürekli eziyet ve işkence yapmış değilim. Açık giyindiği için ikaz ettim bir kaç kez. Biz onunla konuşurken S.D.'ye araba çarptı. Yere düşünce de alıp hastaneye götürdüm. Motosikletle ezmedim."
Daha önceki duruşmalara katılan S.D. ise, sanığın birlikte yaşadıkları günden itibaren kendisine kötü davrandığını ve işkence yaptığını ileri sürmüş ve şunları anlatmıştı:
"Göğsüme kırık cam parçasıyla kendi adını yazdı. 'Artık benden başkası seni almaz' dedi. Hamile olmama rağmen, sürekli dövdüğü için evi terk edip ailemin yanına yerleştim. Olay günü beni görünce yanıma geldi. Diziyle çeneme vurup yumruk attı. Yere düşünce de motosikletinin tekerini başıma sürüp baskı yaptı. Bana araba çarpmadı. Ancak kendisi çok kıskançtır."
Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Salih Cezvekıran'ın suçunun öldürmeye teşebbüs olmadığını belirterek, 'eziyet etmek' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Daha sonra da cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti.