DİYARBAKIR'da dini nikahlı eşi 17 yaşındaki Songül Malkoç'u poşu ile boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki Mehmet Emin Çapat hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.
Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde geçen ay meydana gelen olayda, minibüs şoförlüğü yapan Mehmet Emin Çapat, 1.5 yıldır dini nikahla yaşadığı 1 çocuk annesi Songül Malkoç'u evde tartışma sonucu poşu ile boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.
OĞLU YANINDA AĞLARKEN BULUNDU
Çapat, hakkındaki iddianame tamamlandı. İddianamede Songül Malkoç'un oturma odasında boynunda poşu dolanmış durumda yerde yattığı ve 6 aylık oğlu Ahmet'in de yanında ağlarken bulunduğu ifade edildi.
Sanık Emin Çapat'ın yapılan görüşmeler sonrasında, kolluk görevlilerine teslim olduğu ve nikahsız eşi Molçok'u boğarak öldürdüğünü kabul ettiği dile getirildi. İddianamede, Malkoç'un 1,5 yıl önce ailesinin karşı çıkmasına rağmen sanık Çapat ile kaçarak gayriresmi olarak evlendiği ve birlikte yaşamaya başladığı belirtildi. İddianamede, zamanla aralarında sorunlar çıktığı ve maktulün bebeğini de bırakarak babasının evine döndüğü kaydedildi. Aile yakınlarının araya girmesi sonucunda Malkoç'un tekrar evine geri döndüğü ifade edilen iddianamede, eşi ve kayınvalidesiyle sorunlar yaşayan kadının daha sonra eşini de ikna ederek babasının oturduğu mahalleye taşındığı vurgulandı.
6 AY ÖNCE DOĞUM YAPTI
Olay gecesi çiftin aile içi huzursuzluklar nedeniyle tartışmaya başladığı, sanık Çapat'ın bu tartışma sırasında kendisine ait poşuyu arkası dönük olan maktülün boynuna dolayıp boğarak öldürdüğü ve evden kaçtığı belirtilen iddianamede, "Her ne kadar şüphelinin savunmasında, soyut olarak, 'başka erkeklere bakması' nedeniyle çıkan tartışma sırasında kendisine 'beni öldürmezsen sana sadık kalmayacağım' sözlerini sarfettiği için eşini öldürdüğünü bildirmiş ise de, maktulün henüz 17 yaşında olması, 1,5 yıl önce şüpheliyle kaçarak gayriresmi olarak evlenmesi, olaydan 6 ay önce de doğum yapması karşısında, şüphelinin bu savunmasına itibar edilmemiş, hukuki durumunu hafifletmeye dönük beyanlar olarak değerlendirilmiştir" denildi.
İddianamede, sanık Çapat hakkında TCK'nın 81/1-e maddesinde yer alan 'Kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame, Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.