ADANA'da 8 Mart 2013'te, 11 yaşındaki kızı E.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla nikahsız eşi 48 yaşındaki Emrullah Baykuş'u tabancayla başından vurarak öldürmekle suçlanan 32 yaşındaki Derya Işık, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde, 8 Mart 2013'de meydana geldi. Tarım işçiliği yapan Derya Işık, işsiz Emrullah Baykuş ile cinayetten 12 yıl önce dini nikahla hayatını birleştirdi. Bu birlikteliklerinden 4 çocuk sahibi olan çiftin en büyük kızları E., annesine, "Babam beni taciz ediyor" diye şikayette bulundu. Kızının iddiasına inanmak istemeyen kadın, eşine, "Ben bakkala ekmek almaya gidiyorum" dedikten sonra kızının bulunduğu odaya saklandı. Derya Işık, iddiaya göre, bir süre sonra eşi Emrullah Baykuş'un öz kızı E.'ye cinsel tacizde bulunmasına tanıklık etti. Işık, ertesi gün de, uyuyan Baykuş'u başına bir el ateş ederek öldürdü. Polise teslim olan Işık, tutuklanırken istismara uğradığı ileri süren E. ile kardeşleri koruma altına alındı.
SAVCI 'HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ' İSTEDİ
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, sanık Derya Işık hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın iddianamesinde, Işık'ın eşi Baykuş'u, kızları E.'ye yaptıklarına dayanamayarak ağır tahrik altında öldürdüğü öne sürülerek, ceza verilirken 'haksız tahrik' indiriminden yararlandırılması talep edildi.
BERAATİNİI İSTEDİ
9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Işık, "Kızım babasının taciz ettiğini söyleyince inanamadım. Sonra kızımın anlattıklarına ben de şahit oldum. Bir eş ve anne olarak bu durumu hazmedemedim. Bu yüzden öldürdüm. Sonra da polislere teslim oldum" dedi. Sanık Işık, son sözünde ise "Çocuklarım babasız kaldı. Annesiz de kalmasın" diyerek beraatini istedi.
Duruşmada mağdur olarak dinlenen E. ise babasının kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyerek ağladı.
Mahkeme heyeti, sanık Derya Işık'ı 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın cezasında 'tahrik ve iyi hal' indirimi yapılmadı.

MKA(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)