KOCAELİ'nin körfez İlçesi'nde henüz kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kiralanan bir arsadan geçen Nato boru hattından akaryakıt hırsızlığı sırasında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Yakındaki binalarda oturanları endişelendiren yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, patlamadan sonra kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olay saat 18.30 Körfez İlçesi Yavuz Selim Mahallesinde meydana geldi. Tahta palet üretimi yapmayı planladıklarını belirten kimliği belirsiz kişiler Bora sokakta üzerinde sadece bir baraka bulunan arsayı kiraladı. Bu akşam arsa üzerinde meydana gelen korkunç bir patlamanın ardından çıkan yangın çevrede endişe yarattı. Olay yerine giden itfaiye ekipleri önce doğal gaz boru hattında patlama olduğundan şüphelenirken, daha sonra yangının arsadan geçen NATO boru hattından akarşakıt hırsızlığı sırasında meydana geldiği anlaşıldı. Tekviye gönderilen 8 itfaiye arazözü ile yangına müdahale edilirken, olay yerinde toplanan çevre sakinleri de endişe içerisinde çalışmaları izledi.

Haber verilmesi üzerine Tüpraş’ın Naro Boru hattına giden akaryatıkın vanalarını kapattığı ve hatta bulunan yakıtın ise geniş güvenlik önlemleri altında güvenli bir şekilde yanmaya barıkalıdığı belirtildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, arsayı altından geçen boru NATO boru hattından akaryakıt çalmak için kiraladıkları anlaşılan ve patlamanın ardından kaçarak izlerini kaybettiren kişilerin kimliklerini belirlemek için İstanbul'da oturan arsa sahibi ile temasa geçtiği öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.