Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da pastane, restoran gibi işyerlerine kendisini doktor ya da avukat gibi tanıtarak sözde bürosuna yemek söyleyen, ardından 500 Euro vereceğini belirterek aldığı para üstüyle kayıplara karışan 38 yaşındaki Rauf Salcan yakalandı. Boşandığı eşine nafaka ödemek için bu yola başvurduğunu belirten Salcan tutuklandı.
Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 13 pastane ve restorana yönelik dolandırıcılık ihbarları üzerine harekete geçti. Çalışanlardan şüphelinin eşkalini ve yöntemini öğrenen ekipler, tüm olaylardaki şüphelinin aynı kişi olduğunu belirledi. 3 ay süren fiziki takibin ardından önceki gün kent merkezinde gezerken gözaltına alınan şüpheli Rauf Salcan, emniyete getirildi.
DOKTOR YA DA AVUKAT GİBİ TANITIYORDU
Kendine hedef seçtiği işyeri çevresinde keşif yapan Rauf Salcan'ın, yakınlardaki bir avukat ya da doktor tabelasındaki isimleri kullanarak kendini tanıttığı anlaşıldı. Restoranları telefonla arayarak, yaklaşık 300-400 liralık sipariş veren, ancak 500 Euro'su olduğunu belirten şüphelinin, yemekler getirildiği anda kapıda karşıladığı görevliden para üstünü aldığı, sözde telefonla aradığı ofisindeki çalışanına "500 Euro'yu verin yemekleri alın" diyerek dolandırdığı belirlendi. Para üstünü alan Salcan kayıplara karışırken, gittiği işyerinde yemek söylenmediğini öğrenen çalışanlar ise dolandırıldıklarını anlıyordu.
12 İLDE 20 OLAYDAN ARANIYORDU
Yaklaşık 1.5 yılda Antalya, Burdur, Isparta, Denizli, Ankara, Niğde, Konya, Kütahya, Kayseri, Yalova, Samsun, Karabük'te aynı yöntemle dolandırıcılık olaylarına karışan Rauf Salcan'ın, Muratpaşa İlçesi'nde karıştığı olaylar haricinde 20 suçtan arandığı ortaya çıktı.
'NAFAKA İÇİN YAPTIM'
İfadesinde boşandığı eşine nafaka yatırması gerektiğini, ancak iş bulamayınca bu yola başvurduğunu belirten Salcan'ın, düzgün kıyafeti ve diksiyonu sayesinde güven sağladığı esnaftan Antalya'daki 13 ayrı olayda yaklaşık 10 bin lira kazanç sağladığı tespit edildi. Sorgusu tamamlanan Rauf Salcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AA(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)