İZMİR’in Beydağ İlçesi Kaymakamı Ali Çergibozan’ın Kınık Mesleki Eğitim Merkezi’nde öğretmen kardeşi 48 yaşındaki Nadir Çergibozan’dan iki gündür haber alınamıyor. Telefonu en son Bergama İlçesi, Yerlitahtacılar Köyü yakınlarından sinyal veren Çergibozan’ı arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
İzmir’in Kınık İlçesi’ndeki Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde Kimya Bölümü Alan Şefi olarak çalışan evli, iki çocuk babası Nadir Çergibozan, önceki gün Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş..’de (SEAŞ) staj yapan öğrencilerin işlemleri için Soma’ya gitmek üzere 35 UHG 92 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Aynı gün saat 17.30 sıralarında Çergibozan, eşine telefon açıp, geç geleceğini, merak etmemelerini bildirdi. Ancak, Çergibozan’ın gece boyunca eve gelmemesi üzerine eşi durumu polise ve jandarmaya bildirdi.
Güvenlik güçleri, Nadir Çergibozan’ın cep telefonunun en son Bergama İlçesi, Yerlitahtacılar Köyü yakınlarından sinyal verdiğini belirledi. Bu bölgede dün sabaha kadar İzmir Sivil Savunma Müdürlüğü Arama-Kurtarma Birliği’nden 40 kişilik ekip tarafından yapılan aramalarda Çergibozan’a ulaşılamadı.
Bugün günün ilk ışıklarıyla birlikte aynı bölgedeki 100 kilometrelik alanda arama çalışmalarına Buca Kırıklar Jandarma Komando Bölük Komutanlığı’ndan 60, Bergama İlçe Jandarma komutanmığı’ndan da 140 askerin katılımıyla başlandı. Havadan bir helikopterle de bölgenin karış karış tarandığı bildirildi. Arama çalışmaları sürerken bölgeye iki zodyak bot da gönderildi. Buradaki Kestel Barajı’nda Çergibozan’a ait bir iz bulunması halinde arama çalışması yapılacağı öğrenildi. Bölgenin ağaçlık olması nedeniyle Bergama Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de çalışmalara destek vermek için bölgeye sevk edildi.
Kınık Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Kaya ile Çergibozan’ın Beydağ Kaymakamı olan ağabeyi Ali Çergibozan da bölgeye gelerek, arama kurtarma çalışmalarını izleyip, bilgi aldı.