Ali AKSOYER/İSTANBUL() BAYRAMPAŞA’da Pakistan uyruklu A.M.A.'yı (20) kaçırarak ailesinden fidye isteyen yabancı uyruklu şüpheliler T.N.B. (22) ile Z.H.G.(27) parayı almaya geldikleri camide düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Bayrampaşa’da polise başvuran A.M.A.’nın ailesi son olarak otogara giden çocuklarının kaçırıldığını, kendilerini telefonla arayan kişilerin hayatı karşılığında 3 bin lira fidye istediğini söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada aileye fidye istediğini kabul etmiş gibi yaparak randevu vermeleri istedi. Şüphelilerle parayı vermek için Habibler'de bir camide buluşmak için sözleşildi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı camiye gelen Pakistan uyruklu T.N.B.(22) ile Z.H.G.(27) seri numaraları alınmış paraları teslim aldıktan hemen sonra gözaltına alındı. Kaçırılan A.M.A. ise camiinin hemen yakınında bir aracın içinde bulunarak kurtarıldı.
Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan şüpheliler  T.N.B. ile Z.H.G. neden sadece 3 bin lira fidye istediklerini soran polislere "Daha fazla para istesek hiç veremeyeceklerini biliyorduk. Ayrıca bu para bizim için çok büyük para" dedikleri öğrenildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(FOTOĞRAFLI)