Fatih KARAÇALI- Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA'da müteahhitlik yapan ve piyasaya borcu olduğu ileri sürülen 60 yaşındaki Mehmet Bayram, evinde tabancayla başından vurulmuş bulundu. Polis, Mehmet Bayram'ın ölümünün intihar mı, cinayet mi olduğunu araştırırken, ifadesine başvurduğu ve o sırada evde olduğu belirtilen oğlu 24 yaşındaki Murat Bayram "Müzik dinliyordum, silah sesini duymadım" dedi.
Olay merkez Çukurova İlçesi Beyazevler Mahallesi'nde dün meydana geldi. 4 yıl önce eşi Nuran'dan boşanan ve oğlu Murat ile birlikte yaşayan iki çocuk babası müteahhit Mehmet Bayram'dan haber alamayan akrabaları, apartmanın altındaki kebapçıyı arayıp, evde olup olmadığını kontrol etmesi istedi. Bunun üzerine kebapçı eve çıkıp, zili çaldı. Kapıyı Murat Bayram açtı. Kebapçı, yakınlarının babasını merak ettiğini söyleyip, ayrıldı. Murat Bayram, yatak odasına gittiğinde babası Mehmet Bayram'ın kanlar içindeki cansız bedeniyle karşılaştı. Hemen ambulans çağırıp, polise haber verdi.
Olay yerine gelip, sağlık ekibi başından tabancayla vurulan Mehmet Bayram'ın öldüğünü saptadı. Polisler, tabancayı da cesedin yanında buldu.
'MÜZİK DİNLİYORDUM SİLAH SESİ DUYMADIM'
Olayın intihar mı, cinayet mi olduğunu soruşturan polisler, Mehmet Bayram'ın işlerinin bozulduğunu, piyasaya yaklaşık 400 bin lira borcunun bulunduğunu, bir hafta kadar önce de tehdit edildiğine dair şikayetçi olduğunu belirledi.
Polis merkezine götürülüp, ifadesi alınan oğlu Murat Bayram, "Babam rahatsız, sabah sağlık ocağına gitti, ilaçlarını aldı. Sonra da eve gelip dinleneceğini söyleyerek odasına çekildi. Ben de evde müzik dinliyordum, silah sesi filan duymadım" dedi.
Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Mehmet Bayram'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI