Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - IRAK'ın Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çatışmalar sürerken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoförünün IŞİD tarafından rehin alındığı belirtildi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.
İskenderun Limanı'ndan Irak'ın Musul kentine bağlı Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot taşıyan 28 Türk şoförü, dün gece Mahmur üzerinden konvoy halinde ilçeye hareket etti. Sabah saatlerinde arkadaşlarını arayan şoförler, IŞİD militanları tarafından tankerlerine el konulduğunu ve santralin ele geçirildiğini ve kendilerinin de rehin alındıklarını söyledi.
Şoförlerin arkadaşı olan ve kendisi Mahmur'da kalan Hüsnü Akbaş, uzun süredir İskenderun'dan Musul'a tankerlerle mazot taşıdıklarını belirterek, "Dün akşam 28 arkadaşımız tankerleri ile konvoy halinde Mahmur üzerinden Geyara'daki termik santrale mazot götürmek için hareket etti. Sabah saatlerinde görüştüğümüz bir arkadaşımız IŞİD militanlarının termik santrali ele geçirdiğini ve tankerlerine el koyarak kendilerini de rehin aldıklarını söyledi ve telefon kapandı. Sonra bütün aramalarımıza rağmen kendilerine ulaşamadık" dedi.
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, rehin alınma nedeniyle bazı şoförlerin kendisini de arayarak durumdan haberdar ettiğini ve kendisinin de Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi.
BİNLERCE KİŞİ DUHOK VE ERBİL'E KAÇIYOR
Musul'da Irak ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar sürerken, binlerce Musullunun Irak Kürt yönetimi idaresinde bulunan Duhok ve Erbil'e kaçtıkları belirtildi. Edinilen bilgiye göre IŞİD'in, Musul’un Tennak, Yermuk, 17 Temuz ve Risale mahallelerinde kontrolü ele geçirdiği ve burada oturanlara anons yaparak evlerini terk etmelerini istediği belirtildi.

FA(GG/AAA)