Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, () - IRAK’ın Musul kentindeki başkonsolosluğa 1 hafta önce geçici görevle giden 37 yaşındaki özel harekat polis memuru Y.B., terör örgütü IŞİD'in baskını sonucu 48 kişiyle birlikte alıkonuldu. Kırklareli’nde baskın haberini televizyondan duyarak endişeye kapılan ağabeyi Ercan B., “Kardeşim bana teröristlerin şehri ele geçirmesinden bir gün önce mesaj atıp, ‘çıkabilirsek şehirden çıkacağız. Bizi merak etmeyin’ dediğini söyledi.
Kırklareli’nde oturan Ercan B., özel harekat polis memuru olan kardeşi Y.B.’nin bir hafta önce geçici görevle Musul’a gittiğini söyledi. Teröristlerin şehri ele geçirmesinden 1 gün önce kardeşiyle görüştüğünü anlatan Ercan B., “Kardeşim oraya göreve gitmişti. Şehir teröristlerce ele geçirilmeden bir gün önce kardeşim bana mesaj gönderdi. Mesajda ‘çıkabilirsek çıkacağız ama çıkamazsak bizi merak etmeyin’ dedi. Bu mesajdan sonra gelişmeleri televizyonlardan takip ediyoruz. Bu olayla ilgili bir kriz masası oluşturmuşlar. Kriz masası ile görüştük. Bize ‘merak etmenize gerek yok. Sağlık durumları gayet iyi onlarla görüşüyoruz. Yakınınızı size en kısa zamanda getireceğiz. 24 saat bu telefonda bizlere ulaşıp bilgi alabilirsiniz’ dediler. Diğer kısmını da televizyondan takip ediyoruz. Kardeşim evli 2 çocuk babası. Kardeşimin kısa süre önce tayini çıktı. Musul’daki geçici görevinden ardından Trakya’ya gelecekti” dedi.
EŞİM GİTTİĞİNDE O KADAR KARIŞIKLIK YOKTU
Zehra B. ise Musul’da teröristlerinde elinde tutulan eşinin kısa bir sürede eve döneceğine inandığını söyledi. Eşinin riskli görevlerde çalıştığını ve bu göreve de bilerek gittiğini anlatan Zehra B., “O gittiğinde bu kadar karışıklık yoktu. Bir haftadır eşim Musul’daydı. Eşimin kimliğinin açıklanmasını istemiyorum. Daha sonra başka sorunlar yaşamak istemiyorum. Eşimle internet aracılığıyla görüşüyorduk. Normal görüşme yapamadığımız için internetten görüşüyorduk. Kendisine konsolosluk aracılığıyla ulaştığımda ‘şu anda uyuyoruz. Kalkınca sizleri arayacağım’ dedi. Eşim işini severek yapıyor. Bizler bunun bilincindeyiz. Bu şekilde bir hayata adapte olduk. Bir sıkıntılı durum yok. Sağ salim geleceğinden eminim. Bu mübarek günlerde Allah’ım yardımcıları olsun. Bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.
Musul’da 48 kişiyle birlikte tutulan Y.B.’nin ailesi ve yakınları da Kırklareli’nde kendilerine gelecek mutlu bir haber için bekliyorlar.

AÜÜ(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)