BULANIK, (Muş), () - MUŞ'un Bulanık İlçesi'nde, PKK terör örgütü yandaşlarının ateşe verdiği bir dershane kullanılmaz hale geldi. Dershane Müdürü Abdulkemir Altun eğitime bir hafta ara verdiklerini açıkladı.
Bir grup PKK yandaşı dün saat 20.00 sıralarında Şehitler Mahallesi'nde bulunan 5 katlı dershane binasına havai fişek ve molotoflarla saldırdı. Alev alan bina itfaiyenin müdahalesi ile söndürülen, ilk 2 katı tamamen kullanılmaz hale geldi. Bulanık Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, bugün ilçeye giderek yakılan dershanede inceleme yaptı ve dershane yetkililerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Baskın sırasında örgüt yandaşlarının binaya ait fayans ve mermerleri de kırarak tahrip ettiği bildirildi. Binanın büyük bir bölümünün kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Dershane Müdürü Abdulkerim Altun, "Bir yıldır hizmet veriyoruz. 172 öğrencimiz üniversiteyi kazandı. Karşılığı bu olmamalıydı. Hasarımız büyük. Eğitime bir hafta sonra devam edeceğiz" dedi.
FOTOĞRAFLI