Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'un Atakum İlçesi Kulacadağ Köyü Muhtarı 56 yaşındaki Bekir Abaza ile yanındaki arkadaşı 45 yaşındaki Remzi Çakır'a ruhsatsız tabancayla bacaklarından vuran 23 yaşındaki Erdal Tuğrul, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay dün Samsun'un İlkadım İlçesi Hastanebaşı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 55 plakalı kamyonetiyle evine giden Erdal Tuğrul, Atakum İlçesi Kulacadağ Köyü Muhtarı Bekir Abaza'yı sokakta gördü. Tuğrul, kamyonetini park edip muhtarın yanına giderek oğlunun, kardeşinin eşini rahatsız ettiğini ileri sürerek konuşmaya başladı. Konuşurken aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bunun üzerine Erdal Tuğrul, üzerinde bulunan ruhsatsız tabancasını çıkararak Bekir Abaza ve yanında bulunan arkadaşı Remzi Çakır'a ateş etmeye başladı. Bacaklarından yaralanan muhtar ve arkadaşı, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis şüpheliyi ruhsatsız tabancayla birlikte yakalayarak gözalltına aldı. İfadesinde muhtarın oğlunun kardeşinin eşini rahatsız ettiğini söyleyen Erdal Tuğrul, "Kendisiyle bu konuda konuşup oğlunu uyarmasını istedim. Bana hakaret edip tokat attı. Elini de beline atınca ben de kendimi korumak için tabancayı çıkarıp ateş ettim" dedi.
Polisteki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan Tuğrul, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HÇ(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)