ADANA'da 1 Temmuz'da otomobilde arkadaşı Mehmet Kaya'nın elindeki tüfeğin ateş alması sonucu ölen 18 yaşındaki Muhammet Başıbüyük'ün vurulma anı, olay yeri yakınındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Bahçeşehir Mahallesi'nde oturan Mulla ve Fatma Başıbüyük çiftinin en küçük çocukları Muhammet Başıbüyük, 1 Temmuz'da gezmek için bindiği otomobilde 36 yaşındaki Mehmet Kaya'nın elindeki tüfeğin ateş alması sonucu vuruldu. Kasığına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Muhammet Başıbüyük, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Başıbüyük'ün ölümüne neden olan Mehmet Kaya, olay sonrasında kaçtı. Polisin takibi sonucu yakalanan Kaya, 'kastı aşan cürüm, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölümü sebebiyet vermek' suçundan çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.
Muhammet Başıbüyük'ün otomobilin içinde yaralanma anı ve sonrasında yaşananlar ise bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Otomobilin işyeri önüne gelmesiyle başlayan görüntülerde, araçta bulunanlar aşağıya inip bir işyerine giriyor. Bir süre sonra işyerinden çıkan 3 kişiden 2'si öne binerken, elinde poşet bulunan şüpheli Mehmet Kaya arka kapıyı açıyor. Kaya araca binmeye hazırlanırken aniden bir hareketlenme meydana geliyor. Otomobilin önü tarafından oturanlar hızla aşağıya inerken, Mehmet Kaya da elinde pompalı tüfek ile araçtan dışarı çıkıyor. Mehmet Kaya'nın hemen arkasından da Muhammet Başıbüyük otomobilden iniyor. Otomobilden inen Başıbüyük, bitkin bir vaziyette kendini kaldırımın üzerine bırakıyor. Ardından tekrar otomobile alınıp hastaneye götürülüyor.
2 YILDIR ARKADAŞLARIYLA YAŞIYOR
Annesi Fatma Başıbüyük'ün hizmetli olarak çalıştığı İnönü Teknik Meslek Lisesi'ni 2'nci sınıfta terk eden Muhammet Kaya'nın 2 yıldır da arkadaşlarıyla birlikte yaşadığını belirtildi. Annesinin eğitim gördüğü okulda hizmetli olmasından utandığı ve bu yüzden okulu terk ettiği ileri sürülen Kaya'nın ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI