Ömür AVCI/TRABZON, () - DERSHANE, yurtlar ve özel okullarda velilerle görüşen Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, "Çocuğunuza öğretmenleri ve okul yönetimi tarafından devlet büyüklerini karalamaya yönelik propaganda yapılıyor mu?" sorusunu yöneltiyor.
Bazı dershaneler ile özel okullar ve yurtlarda hükümeti karalayıcı propaganda yapılması nedeniyle artan şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı bu kurumlara müfettiş göndermeye başladı. Her sınıftan bir öğrenci velisini görüşmeye çağıran müfettişler, kimlik, adres, iş ve telefon bilgilerini aldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen yazıyı okuyarak cevaplamasını istiyor. Yazıda yer alan, "Okulda çocuğunuza öğretmenleri ve yönetim tarafından devlet büyüklerine karşı kin ve nefret uyandırıcı, karalayıcı propaganda yapılıyor mu? Siyasi konuşmalar yapılıyor mu? Çocuğunuz üzerinde herhangi bir siyasi akıma karşı baskı kuruluyor mu?" sorularına verilen yanıtlar tutanak haline getirilerek velilere imzalattırılıyor.
Velilerle tek tek görüşen müfettişler, imzaladıkları ifade tutanağından kopya almak isteyen velilere ise izin vermiyor. Görüşmeye çağrılan veliler arasında çocukları ana sınıfı ve kreşte öğrenim gören velilerin de bulunması dikkat çekiyor.

ÖA(TM/BT)