GÖZALTINDAKİ İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy, hastane çıkışında, "Yeni sistemi test edilmek amacıyla alındık" dedi.

22 Temmuz Operasyonu'nda gözaltına alınan çok sayıda kişi, sağlık kontrolü için elleri kelepçesiz şekilde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan; aralarında İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ile Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ın da bulunduğu çok sayıda şüpheli, gece saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy hastaneden çıkışta, "Yeni sistemi test edilmek amacıyla alındık" dedi.

"KAHROLSUN ZALİMLER"

Emniyet Amiri Gafur Ataç da, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra basın mensuplarının kandilini kutlayarak, "Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyorum. Özellikle dünyada Filistin başta olmak üzere, tüm mazlum insanlar için zulme uğrayan arkadaşlar ve insanlar için dua ediyoruz. Yüce Türk milletimizin de dua etmesini istiyoruz. Hepinizin kandili mübarek olsun. Kahrolsun zalimler" şeklinde konuştu.

"YASAL OLMAYAN HER ŞEYİ YAŞIYORUZ"

Adli kontrol için getirilen şüphelilerden biri, "Yasal olmayan her şeyi yaşıyoruz. Bu çok acayip" diye konuşurken başka bir şüpheli ise, "İşte size bir tiyatro sahnesi. Farslılar yazmış Türkiye'deki ajanlara uygulamış. Pek yakında" dedi. Gözaltındaki kişiler sağlık kontrolünün ardından hastaneye getirildikleri polis araçlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI