BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde yolsuzluk iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında cezaevine konulan 16 sanığın tutukluluklarının devamına karar verildi.
Mudanya Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine geçen Şubat ayında başlatılan soruşturma kapsamında geçen ay tutuklanan 16 kişi, aylık tutukluluk incelemesi için adliyeye getirildi. Aralarında Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Kartal S. ve Mali Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hafize A. ile aynı davada yargılanan Belediye Meclis üyesi Atilla K. ve diğer 13 kişi, Bursa Ceza ve Tevkif Evi’ne ait iki ring aracıyla birlikte geldiği Mudanya Adliyesi’ne arka kapıdan sokuldu. Adliyeye avukatları ile beraber gelen tutuklu yakınları ise hem seslerini duyurmaya çalıştı, hem de tutukluluk hallerenin kaldırılması için mahkemeye dilekçe verdi.
Mudanya Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar verdi. Tutuklu belediye görevlileri hakkında 'rüşvet almak vermek', 'nitelikli zimmet', 'rüşvete aracılık etmek' ve 'suç işlemek için örgüt kurmak', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor.