ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye kaçakçılık yapmak için gelen motosikletli 4 kişi, kendilerine Türkçe ve Arapça uyarıda bulunan askere Kalaşnikof tüfekle ateş açtı. Askerlerin ateşle karşılık vermesi üzerine motosikletli kaçakçılar Suriye tarafına kaçtı.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; Türkiye-Suriye sınırındaki 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Şehit Onbaşı Gök Hudut Karakolu bölgesinde dün saat 18.20'den itibaren kaçakçılık yapmak amacıyla sınır hattına 4 motosikletlinin yaklaştığının tespit edildiği belirtildi. Motosikletli kaçakçılara Türkçe ve Arapça uyarıda bulunulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kaçakçılara, Hudut Devriye unsurları tarafından, hududa yaklaşmamaları yönünde Türkçe ve Arapça uyarılar yapılmıştır. Ancak, anılan şahıslar, yapılan uyarıları dikkate almayarak, hududa yaklaşmaya devam etmiş ve unsurlarımıza doğru kalaşnikof piyade tüfekleri ile 4-5 el ateş açmışlardır. Bu durum üzerine angajman kuralları çerçevesinde, hudut unsurları tarafından ateşe ateşle karşılık verilmiştir. Hudut unsurlarımızın açtığı karşı ateş sonucunda, söz konusu şahıslar Suriye tarafına kaçmışlar ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir."

(HK/İD)