Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da bir mobilya mağazasında çıkan yangın çevrede korku ve paniğe neden oldu. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri, patlayan hortumun bacaklarına çarpması sonucu yere düşerek yaralandı.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Yenidoğan Mahallesi'nde Girne Bulvarı üzerinde bulunan mobilya mağazasında öğle saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İmalat ve teşhir bölümlerinin bulunduğu yangına ilk müdahaleyi çalışan işçiler yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri alevleri müdahale ederken, bazı işçiler de ellerine geçirdikleri demir çubuk ve taşlarla mağazanın camlarını kırarak söndürme çalışmalarına yardımcı oldu. Gökyüzünü alev bulutu kaplarken, yangın çevrede de korku ve paniğe neden oldu. Bazı işçiler birbirlerine sarılarak ağlarken yangın kimileri de mağaza sahibi Ali Kütük'ü teselli etmeye çalıştı. Müdahale sırasında su sıkılan hortumun koparak bir itfaiye erine bacaklarına çarptı. Havaya savrulan itfaiye eri yere düşüp yaralandı. İtfaiye erine olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti.
10 itfaiye aracının müdahalesiyle yangın söndürülürken mağaza kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

FK(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)