SAMSUN'da 49 yaşındaki Kafiye Özkan, misafirliğe gittiği komşusu 38 yaşındaki Yüksel S.'nin evinden 5 bin TL değerinde altın çaldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Yakalandıktan sonra altını teslim eden şüpheli kadın adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Olay, dün İlkadım İlçesi Çiftlik Mahallesi'nde meydana geldi. Kafiye Özkan, komşusu Yüksel S. adlı kadının evine gitti. Ev sahibi kadın bir süre sohbet ettikten sonra evin bir eksiğini almaya gideceğini belirterek Özkan'dan beklemesini isteyerek dışarı çıktı. Bu sırada evin yatak odasına geçen ve çekmeceleri karıştıran Kafiye Özkan,  gardrop içindeki kutuda bulunan 5 bin TL değerinde altını alarak çantasına koyduğu öne sürüldü. Bir süre sonra eve dönen ev sahibiyle sohbet eden Kafiye Özkan, daha sonra evden ayrıldı. Altınlarının çalındığını anlayan Yüksel S. polise haber verdi. Polis evde yaptığı inceleme ardından eve gelen en son kişinin Kafiye Özkan olduğunu öğrendi. Polis, Özkan'ın evine giderek ifadesine başvurdu. Altınları aldığını ve pişman olduğunu söyleyen şüpheli kadın altını sakladığı yerden çıkararak polise teslim etti. Polis Kafiye Özkan'ı gözaltına alıdı. Altınlar da sahibine teslim edildi.
Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Kafiye Özkan, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.