SIR PERDESİ ARALANDI
Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde evine gelen misafirlerini gönderdikten sonra içeri girmek isterken av tüfeğiyle ateş açılarak öldürülen 51 yaşındaki Mehmet Kaya, Mesken Köyü’nde ikindide kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cinayetin ardından aralarında Kaya’nın kızının da bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına alındı.
ÇALINAN TÜFEK CİNAYETTE KULLANILMIŞ
Polis tarafından gözaltına alınan zanlıların sorguları sürerken, ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Olayda iki av tüfeği kullanıldığı, zanlılardan ele geçirilen tüfeklerden birinin, inşaat ustası Mehmet Kaya’nın, Yatağan Ovası’nda bulunan ve 15 gün önce kundaklanan bağ evinden çalınan av tüfeği olduğu tespit edildi.
BOŞANMAKTAN VAZGEÇİREMEMİŞ
Gözaltına alınan zanlılardan, Mehmet Kaya’nın Marmaris’te yaşayan evli kızı 22 yaşındaki M.D.’nin yaklaşık iki hafta önce eşinden boşanma kararı alıp baba ocağına geldiği belirtildi. Baba Kaya’nın, kızının boşanmasını önlemek için damadına şehiriçi hatlı minibüs aldığı, ancak boşanma kararlarından vazgeçiremeyince de minibüsü kiraya verdiği öğrenildi.
KIZININ PLANI
Polisi bile şaşkına çeviren cinayet planı ise zanlılar sorguda çözülünce ortaya çıktı. Diğer zanlılar suçu birbirlerinin üzerine atarken, Mehmet Kaya’nın kızı M.D. ilk sorgusunda cinayet planını anlattı. İddiaya göre, M.D., bir süre önce kendi gibi evli olan ve Yatağan’da yaşayan S.G. (23) ile gönül ilişkisi yaşamaya başladı. M.D., eşinden boşanmasını istemeyen ve gayrimenkul zengini olduğu belirtilen babası Mehmet Kaya’nın öldürülmesi için erkek arkadaşı ile plan yapmaya başladı. Kaya’nın ölümünün ardından mirasına da konmayı amaçlayan S.G. ve M.D. planlarını uygulamaya koydu.
Plan dahilinde, dün akşam, S.G., arkadaşları E.G., C.Ş. ve S.G., Mehmet Kaya eve girerken iki av tüfeğiyle ateş edip kaçtı. Ancak zanlılar, polisin çalışmasıyla kısa sürede yakalandı. Bu arada Mehmet Kaya’nın eşi Neslihan Kaya’nın da ifadesine başvurulduğu bildirildi. Cinayetin tümüyle aydınlatılması için Muğla’dan da özel bir ekibin ilçeye gelip çalışma yaptığı ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Cavit YILDIRIM/YATAĞAN (Muğla), ()

(AÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)