Ali AKSOYER/İSTANBUL, () İSTANBUL Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Çağdaş Yaşam ve Eşref Sadullah Kıray Anaokulu öğrencileri, hazırladıkları  "Atılacak Ekmeğimiz Yok" projesi ile ekmek israfının önüne geçmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyor.

Çağdaş Yaşam Eşref ve Sadullah Kıray Anaokolu öğrencilerinin hazırladığı projede çocukların sabah, öğle ve ikindi saatinde yediği yemekler için okula alınan ve ertesi güne kalan ekmekler  kızartılıyor ve ertesi gün çocuklara verilen çorbalar içine doğranarak değerlendiriliyor. Böylece hem çocuklara beslenme alışkanlığı kazandırmak hem de israfın engellenmesi amaçlanıyor.

Anaokulu müdürü Erdoğan Ergin,  "Ülkemizde ekmeğe dayalı yemek kültürü nedeniyle her sene 44 milyar ekmek üretiliyor ve bu ekmeklerin 4 milyarı ne yazık ki israf ediliyor. Ekmek israfının günlük maliyeti ise tam olarak 2.6 milyon liradır. Günlük üretilen 120 milyon ekmeğin 12 milyonu çöpe atılmaktadır. Yani her 10 ekmekten biri israf ediliyor. Ülkemizde her sene israf edilen ekmeklerle 60 tane hastane, 180 tane okul inşa edilebilir. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak ekmek israfını önleyerek ülkemizde çok büyük boyutlara ulaşan ekmek israfının kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektörden yerel yönetimlerden üniversitelerden hastanelerden sivil toplum kuruluşlarından destek alarak önlemek temel hedefimizdir" dedi.

YÖNETİCİLERE PLAKET VERİLMİŞTİ
Öte yandan anaokulu öğrencilerinin projesi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlenmiş olduğu 'Eğitimde iyi Örnekler Paylaşımı İstanbul 2014' konferansında sergilenmiş, Milli Eğitim Müdürü  Muammer Yıldız’ın katıldığı bir törenle okul yöneticilerine plaket verilmişti.

AA  (MK) (FOTOĞRAF)