VAN'ın Gürpınar İlçesi'nde, ulaşım sağlanamadığı için hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın cenazesinin çuval içinde sırtta taşındığı Yalınca Köyü'nün Çalık Mezrası'nın yolunu açma çalışmalarına, çığ tehlikesi nedeniyle dün gece ara verildi.
Bu yıl bir kez kardan kapanan yolu açılan Çalık Mezrası'nın, iki hafta önce şiddetli kar yağışının ardından çevreyle ulaşımı tamamen kesildi. Mezrada mahsur kalan iki aileden biri olan Halise ve Abdulvahap Taş çiftinin çocuklarından 1.5 yaşındaki Muharrem, 1 Şubat akşamı hastalandı. Fenalaşan Muharrrem, ailesinin yetkililere yardım çağrısına rağmen gece saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti. Muharrem'in cenazesi çuvala konulup, yakınlarının sırtında önce Yalınca Köyü'ne, oradan da Van'a getirilmesinin 'nın haberiyle kamuoyuna yansıması, büyük yankı yarattı.
Kamuoyunu ayağa kaldıran bu olayın ardından dün öğlen saatlerinde itibaren mezranın yolunun açılmasına başlandı. Abdulvahap Taş çifti ile birlikte sadece iki ailenin yaşadığı mezrada, olayın ardandan Abdulvahap Taş'ın ağabeyi Abdulselam Taş ve bir çobanının kalıyordu. Mezrada yol açma çalışmaları gece saat 22.00'ye kadar sürdü. 16 kilometrelik yolun yaklaşık yarısı ulaşıma açılırken, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu bölgede çığ tehlikesi nedeniyle çalışmalara ara verildi. Yolu açmaya giden 1 kepçe, 1 greyder ve 1 kamyon tehlike nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Bölgede halen çığ tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, şartlara göre hareket ederek çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını söyledi.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Sağlık skandalı olarak değerlendirilen olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma ise sürüyor. Bu arada, minik Muharrem için Van'ın Şabaniye Mahallesi'nde Abdulvahap Taş'ın kardeşinin evinde yapılan taziye ise sürüyor. Mehmet Ali Taş, dünden beri kendilerine yüzlerce kişinin telefonla ulaşarak başsağlığı dileğinde bulunrduğunu, acılarını paylaşan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.