ŞANLIURFA merkeze bağlı Uğurlu Beldesi’nde okuldan çıkan 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Mehmet Çetindağ, minibüsün çarpması sonucu öldü. Minik Mehmet'in ölüm haberini alıp öfkeye kapılan bir grup belde sakini, taş yağmuruna tuttukları minibüsü ardından ateşe verdi. Yolu trafiğe kapatan kalabalığı dağıtmak için olay yerine zırhlı araç eşliğinde jandarma ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
Olay, saat 12.30 sıralarında Şanlıurfa- Akçakale karayolunun Uğurlu Beldesi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa yönüne giden Mehmet Ali Ergün yönetimindeki 63 E 9483 plakalı minibüs, Uğurlu İlköğretim Okulu’nda eğitim gören ve ders çıkışı evine giden Mehmet Çetindağ’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolda sürüklenen minik Mehmet, olay yerinde yaşamını yitirdi. Çocuğun öldüğünü görüp paniğe kapılan Ergün, aracını bırakıp, olay yerinden kaçtı. Ergün, kısa süre sonra jandarmaya teslim oldu.
MİNİBÜS TAŞ YAĞMURUNA TUTULUP ATEŞE VERİLDİ
Minibüsün çarpması sonucu küçük çocuğun öldüğünü öğrenen belde sakinleri, olay yerinde toplanmaya başladı. Kanlar içersinde yerde cansız yatan Çetindağ’ı gören yakınları da gözyaşına boğuldu. Öfkesi büyüyen kalabalık, minibüsü taş yağmuruna tutup ardından ateşe verdi. Ortalık savaş alanına dönerken, kalabalık, yolu da trafiğe kapattı. Olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda jandarma ve çevik kuvvet polisi sevk edildi. Yolu kapatan ve durdurulan konvoydaki araçlara da tekme ve yumruklara saldıran öfkeli kalabalıktakileri olay yerine İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü geldi. Herkesten sakin olmasını isteyen, Mehmet Çetindağ'ın yakınlarına sarılıp onları teskin etmeye çalışan Albay Kömürcü’nün çabalarıyla kalabalık dağıldı ve yol trafiğe açıldı. Alev topuna dönen minibüs ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Minibüs hurdaya döndü.
Kazada hayatını kaybeden küçük çocuğun cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Güvenlik güçleri beldede tedbirlerini sürdürürken, olayla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor.

AL,ÖP(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)