İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, ağabeyi ile sokakta oynarken minibüsün çarptığı 3 yaşındaki Berhan Tanrıkulu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Korkup kaçtığını söyleyen ve polise teslim olan minibüs şoförü 21 yaşındaki Fatih Taşdemir gözaltına alındı.
Kaza, dün saat 16.30 sıralarında, Altındağ Semti Çamkule Mahallesi 4713/4 Sokak 22 numara önünde meydana geldi. Ağabeyi 5 yaşındaki Ferhat Tanrıkulu ile sokakta oynayan Berhan Tanrıkulu’na, aynı mahallede oturan Fatih Taşdemir yönetimindeki 35 AD 9552 plakalı minibüs çarptı. Minibüs şoförü Taşdemir, kaza yerinde durmayarak kaçtı. Kanlar içinde yerde kalan çocuğu görenler 112 ve polis ekiplerine haber verdi. Gelen acil yardım ekipleri Berhan Tanrıkulu’nu ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak minik Berhan müdahaye rağmen kurtarılamadı.
KORKTUĞU İÇİN KAÇMIŞ
Kazanın ardından polis ekipleri araç sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı. Bir süre sonra Altındağ Polis Merkezi’ne gelen minibüs şoförü Fatih Taşdemir teslim oldu. Yapılan kontrolde alkolsüz olduğu belirlenen Taşdemir ifadesinde, korktuğu için kaza yerinde durmayıp kaçtığını söyledi. Fatih Taşdemir’in, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Minik Berhan’ın ölüm haberini alan babası 33 yaşındaki Serdar Tanrıkulu ile annesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Berhan Tanrıkulu’nun, bugün öğle vakti Çamkule Merkez Camisi’nde kılınacak namazın ardından Buca Gökdere Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.