İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Güngören'deki minibüs kazasında ölenlerin sayısının 4'e yükseldiğini söyledi. 4. Boğaziçi Kongresi'ne katılan Vali Mutlu çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güngören'deki minibüs kazasıyla ilgili bilgi veren Mutlu, "4 yurttaşımız hayatını kaybetti. 2 vatandaşımızın ağır yaralı olarak tedavileri sürüyor" dedi. Şehir içindeki kazalarda ölenlerin sayısıyla şehir dışındaki ölü sayıları arasında denklik olduğunu söyleyen Mutlu, "Şehir içi daha az tehlikelidir diye düşünmemek gerekiyor" dedi.
KAZA AŞIRI SÜRATTEN
Güngören'deki kazada ilk aldığı bilginin kazanın sürücü hatasından ve aşırı süratten kaynaklandığını söyleyen Vali Mutlu, denetimlerini sürdürdüklerini asıl denetimi sürücülerinin yapması gerektiğini söyledi.
MİNİBÜSLERİN KALDIRILMASI
Minibüslerin toplu taşıma aracı olmaktan çıkarılıp çıkarılmayacağı şeklindeki bir soruya da yanıt veren Vali Mutlu, minibüslerin tamamen kaldırılması değil ama İBB'nin bu konuyla ilgili çalışması var. Minibüslerle ilgili düzenlemeler getiriliyor. E-5'ten kaldırıldı biliyorsunuz. Bunun gibi farklı uygulamaları İBB düşünüyor. Minibüsler toplu taşımanın önemli bir parçası" diye konuştu.
DİLAN HAKKINDAKİ RAPOR
Mutlu ayrıca İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polisin gaz fişeğiyle başından vurulan Dilan Alp'e ilişkin Kamu Denetçiliği Kurumu'nun hazırladığı raporda kendisini kusurlu bulmasıyla ilgili, "Henüz daha bana ulaşmadı. Elbetteki yapılan değerlendirmeleri okuyacağım. Herkesi mutlu eden bir açıklamayı yaparım daha sonra..." diye konuştu.