BURSA, () - BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde, 2013 yılında gerçekleştirilen “Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu” kapsamında Güney Koreli Sanatçı Weongeun Kim tarafından yapılan ve Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki Özlüce Parkı önüne yerleştirilen "Gerçek Aşk" isimli mini etekli kadın heykeli, iddiaya göre ayak kısımları kırılarak yerinden sökülmek istendi. Zarar gören heykel, Nilüfer Belediyesi tarafından depoya kaldırılırken, onarımı için Güney Koreli sanatçı ile iletişime geçildi.
Heykel'in hasar görmesi, Nilüfer Belediyesi tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki “Nilüfer Sanat” sayfasında duyuruldu. Saldırının 17 Mart yapıldığı bildirilen açıklamada, “2013 yılı Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz 'Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu' kapsamında Güney Koreli sanatçı Weongeun Kim tarafından yapılan ve Yüzüncüyıl Mahallesi Özlüce Park önüne yerleştirilen ‘Gerçek Aşk’ isimli heykellere zarar verildiği ve yıkılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Emniyet tarafından gerekli işlemler başlatılmış olup konuyla ilgili bilgi ve duyum sahibi vatandaşların bize Konak Kültürevi’e ulaşmalarını rica ederiz” denildi.
Bu arada, bölgedeki esnaf ise heykelin hasar görmesine neden olan olayın, bir aracın çarpması sonucu meydana geldiğini öne sürdüler. Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çevredeki güvenlik kameraları da incelemeye alınarak soruşturma sürdürülüyor.
Geçtiğimiz yıl yapılan sempozyumun ana teması “Özgürlük” olarak belirlenmiş ve heykellerin açılışı “Nilüfer’in özgür sokaklarına özgürlük heykelleri” sloganıyla gerçekleştirilmişti. Nilüfer Belediyesi yetkilileri, zarar gören heykelin Nilüfer Belediyesi deposuna kaldırıldığını belirterek, “Sanatçı ile iletişime geçildi. Onarımı için yanıt bekleniyor. Onarımdan sonra tekrar yerine koyacağız” dedi.

BC(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)