ZONGULDAK'ta, kendisine ait olduğunu iddia ettiği orman arazisindeki caminin bitişiğine yapılan minareye karşı çıkan 39 yaşındaki Ecevit Aktaş tarafından av tüfeği ile öldürülen muhtar 48 yaşındaki Saffet Öztürk'ün cenazesi, köy okulu bahçesinde kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi. Cinayet nedeniyle minarenin yapımına ara verildi.
Ecevit Aktaş, Keller Köyü Çavuşlar Mahallesi'nde dün sabah 1993 yılında yapılan caminin bitişiğine dikilmek istenen minarenin, kendilerine ait olduğunu öne sürdükleri araziye taştığı gerekçesiyle muhtar Saffet Öztürk ile tartıştı. Ecevit Aktaş, Safet Öztürk'ü av tüfeği ile öldürdü. Gözaltına alınan Ecevit Aktaş, dün akşam tutuklandı. 5 kız babası Saffet Öztürk'ün cenazesi ise, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak köydeki evine götürüldü. 
Evinin önünde yapılan dua sırasında Saffet Öztürk'ün kızları Sevgi, Elif ve eşi Erman Öztürk, üzerinde Türk bayrağı bulunan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sevgi Öztürk, "Babam seni çok seviyoruz. Bizi merak etme, çok iyiyiz. Gözün arkada kalmasın" diyerek ağladı.
Saffet Öztürk'ün cenazesi, daha sonra Keller Köyü Ortaokulu'nun bahçesine götürüldü. Camide minare inşaatının yarım kalması ve avlunun çamur olması nedeniyle okul bahçesinde kılınan Öztürk'ün cenaze namazına köylüler katıldı.
Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Öztürk'ün köyüne hizmet için çalıştığını söyledi. Nas, "Görev başında böyle durumlarla karşılaşmak çok zor. İşte muhtarların sorunu bu. Muhtar ve kamu kurumlarında çalışanlarımız maalesef böyle işlerle karşılıyor. Sırf köyüne vatanına, milletine yardımcı olmak için çalışıyordu. Ama bu köyde muhtarımıza sahipte çıkılmadı. Muhtarımdan hep istendi fakat hiç yardımcı olunmadı" dedi. Saffet Öztürk'ün cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.