Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () Bağcılar'da Şehitler Parkı ve Müzesi açılış törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir basın mensubunun “Suriye'de bulunan toprağımız Süleyman Şah türbesi etrafında El Kaide'nin yaklaşması söz konusu ve bununla ilgili bir tehdit unsuru olduğu söyleniliyor. Bununla alakalı sizler neler söyleyeceksiniz" şeklindeki sorusuna Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının dışında kalan tek vatan toprağı Süleyman Şah türbesidir. Süleyman Şah türbesini bizim Mehmetçiğimiz korur. Türkiye'nin herhangi bir yerine nasıl bir saldırı olduğunda nasıl bir karşılık verirsek, milletimin ve dünyanın hiçbir şüphesi olmasın ki aynı karşılığı orası için de aynen gösteririz. Dolayısıyla Türkiye'yi kendisine hasım almak istemeyen kimselerin oraya bir yan gözle bakabilmesi mümkün değil. Ama eğer Türkiye'yi kendisine hasım almak isteyenlerin de bu coğrafyada yaşama hakkı olmaz" diyerek yanıtladı.

"TÜRKİYE'NİN DOSTLUĞUNU KAZANAN ÜLKELER BU COĞRAFYADA DAHA İLERİ GİDER"
İsmet Yılmaz "Her hangi bir saldırı söz konusu mu" şeklindeki soruya ise “Biz beklemiyoruz. Çünkü saldıran kimsenin Türkiye'yi düşman olarak kabul etmesi lazım ki bu coğrafyada Türkiye'nin düşmanlığını kazanmak kimseyi daha ileriye götürmez. Türkiye'nin dostluğunu kazanan ülkeler bu coğrafyada daha ileri gider" dedi.

"HİÇBİR AKSAMA OLMAZ"
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “17 Aralık süreci milli gemi ve milli tank üretimini nasıl etkiler" şeklindeki bir başka soruya karşılık ise “Hiçbir aksama olmaz. Biz eskisinden daha güçlüyüz. Kendi tankımızı yapıyoruz. Kendi helikopterimizi yapıyoruz. Kendi insansız hava uçağımızı yapıyoruz. Kendi milli gemilerimizi yapıyoruz. Bunların hiçbirisinde sıkıntı yok. Milletimizin birliğiyle beraberliyle inşallah bu coğrafyada hiç kimse Türkiye'ye yan bakamaz" diyerek yanıtladı.

(BB) (FOTOĞRAFLI)