Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'nın Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde görevli iki mutemet memur, öğretmenlerin ek ders ücreti ve ücretli öğretmenlerin maaşları üzerinden 700 bin liraya yakın vurgun yaptı.
Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli mutemet memur R.A.'nın, ilçede görevli yaklaşık 350 öğretmenin ek ders listesinin sonuna kendi adını da ekleyerek, her ay hesabına yüksek miktarda ek ders ücreti yatırdığı ortaya çıktı. 2008'den bu yana bu işlemi sürdüren R.A.'nın, kendi hesabına son aylarda 11-12 bin TL'yi bulan ek ders ücreti yatırdığı belirlendi. Bu süreçte toplam 460 bin TL'yi usulsüz hesabına geçirdiği tesbit edilen R.A., Milli Eğitim'e faiziyle birlikte 520 bin lira geri ödedi ve emekli oldu. Savcılığa suç duyurusunda bulunulan R.A. hakkında dava açıldı.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER ÜZERİNDEN YOLSUZLUK
Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mutemedi M.Ö.'nün ise görevlerine son verilen ücretli öğretmenlerin adlarını kullanarak, sanki derse giriyorlarmış gibi ücret tayin edip yaklaşık 200 bin TL'yi kendi hesabına geçirdiği iddia edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunulan M.Ö., çıkarıldığı mahkeme tutuklandı.
İKİSİ DE MEMURİYETTEN MEN EDİLDİ
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ilçe milli eğitim müdürlerinin dikkatli denetimleri neticesinde yolsuzlukların ortaya çıkarıldığını belirtti. Osman Nuri Gülay, iki mutemedin de memuriyetten men edilmesine karar verildiğini, birinin tutuklandığını, diğeri hakkındaki davanın ise sürdüğünü kaydetti. Gülay, ilçe milli eğitim müdürlerine dikkatlerinden dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI