MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki özel bir erkek öğrenci yurdunda kalan lise öğrencisi 14 yaşındaki C.A.'ya farklı tarihlerde 6 kez tecavüz ettiği iddiasıyla 36 yıla kadar hapsi istenen yurt görevlisi 24 yaşındaki H.K.'nin, güvenlik gerekçesiyle Balıkesir'e alınan davada yargılanmasına devam edildi.
Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanık H.K'nin video konferans sistemiyle katıldığı Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2'nci duruşmaya, C.A.'nın vekkli olarak 5 avukat katıldı. Sanık H.K.'yi avukatı Okan Kadir Bektaşoğlu savundu. İnsan Hakları Derneği (İHD) Balıkesir İl Başkanı Kemal Teke de duruşmayı izledi.
'Nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle çocuğa zincirleme nitelikli cinsel istismara teşebbüs' ve 'silahla basit yaralama' suçlarından 36 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık H.K. "Bu suçu işleseydim kaçardım. Aksine kendi isteğimle geldim, teslim oldum. Bana iftira atıldı. Zaten bu suçun günahını bildiğim için işlemem mümkün değil. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.
Sanık avukatı Okan Kadir Bektaşoğlu, tecavüze uğradığı öne sürülen C.A. hakkındaki Dicle Üniversitesi'nden verilen raporu kabul etmediklerini belirtip, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alınmasını talep etti. Bektaşoğlu ayrıca, müvekkilinin erkeklere ilgi duyup duymadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevkini ve bazı tanıkların yeniden dinlenmesini istedi. Bu talepler C.A.'nın avukatları ve savcının da itirazı üzerine reddedildi.
TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
Sanık avukatı Bektaşoğlu, talepleri reddedilince esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak üzere süre istedi. Bektaşoğlu, "İddianame C.A.'nın ifadeleri doğrultusunda düzenlenen bir iddianamedir. Ancak cinsel istismar bulgularına ilişkin doktorun beyanları araştırılmamıştır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da vurgulandığı üzere esas olan tutuksuz yargılamadır. Bu nedenle müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

CY(AÖ/COŞ)