CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada; "Halkımızın huzur ve güvenliğini temin amacıyla yürütülen faaliyetler görüşülmüş; bu kapsamda ilave olarak alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir" denildi.
Toplantı sonrası yapılan açıklama şöyle; "Suriye'de süreglden çatışma ortamının bölge ve ülkemizin güvenliği açısından oluşturduğu tehditler ve bunlara karşı ülkemizce alınan tedbirler ile ihtilafın sona erdirilmesi için yürütülen uluslararası çabalar gözden geçirilmiştir.
Ayrıca, ülkemize sığınan Suriyelilerin durumu ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar incelenmiştir.
Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki önemli siyasi gelişmeler, demokratik geçiş sürecinde bulunan ülkelerde yaşananlar ile bu ülkelerle ilişkilerimiz değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, Orta Doğu Barış Süreci'ndeki son gelişmeler üzerinde de durulmuştur.
Irak'ta gelinen son durum mütalaa edilmiş, artan şiddet ve terör eylemlerinden duyulan endişe dile getirilerek, istikrarın kalıcı bir şekilde tesis edilmesi amacıyla bu ülkeye yönelik desteğimizin sürdürüleceği vurgulanmıştır. Toplantıda son olarak, Doğu Akdeniz'in güvenliği konusu görüşülmüştür."

(BY/SS)