Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, Ebu Hureyre Mescidi'ne giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 2 bin 500 lira değerindeki ses sistemini çaldı. Aynı mescitte 2’nci kez ses sisteminin çalınması üzere vaiz imam Cuma hutbesini solabildiğince yüksek sesle okumak zorunda kaldı.
Hırsızlık, merkez Haliliye İlçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Ebu Hureyre Mescidi'nde meydana geldi. Geçen çarşamba camide bulunan ses sistemi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı. İmamı, bunun üzerine esnaftan emanet olarak bir ses sistemi getirdi. Bu sabah namazını kıldırmak için mescide gelen imam, bu ses sisteminin de çalındığını görünce durumu polise bildirdi.
Namaz kılmak için camiye gelenler, peş peşe görülen hırsızlıklara tepki gösterdi. Yaklaşık 2 bin 500 lira değerindeki ses sisteminin ikinci kez çalınması üzerine vaiz bugünk cuma hutbesini ses sistemi olmadan olabildiğince yüksek sesle okumak zorunda kaldı. 
Mescitte  2 gün arayla görülen hırsızlık olayıyla ilgili imamın ifadesi alındı, parmak izi araştırması yapıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖP(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)