MERSİN'de, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, 2 yıl önce Şırnak'ın Uludere İlçesi'ndeki hava operasyonunda 34 kişinin hayatının kaybettiği olayın yıl dönümünde protesto eylemi yaptı.
Özgür Çocuk Parkı'nda KESK Şubeler Platformu öncülüğünde CHP İl Başkanı M.Faruk Akar, Tabip Odası Başkanı Dr.Galip Kırıcı, KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, BDP'li Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl Türk ve BDP İl Başkanı Halis Değer'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, Uludere olayının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, bugüne kadar sorumlular ve faillerin yargı önüne çıkarılmadığını söyledi. Çoğunluğunun çocuk yaştaki 34 kişinin öldürülmesinin hesabının verilmediğini ifade eden Özbay, "Bizler emek ve meslek örgütleri olarak, devleti, sorumlu ve faillerin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz" dedi. Anma nedeni ile bir araya gelmenin Türkiye'de özlenen bir tablo olduğunu kaydeden CHP İl Başkanı Akar, Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişinin en büyüğünün 31 yaşında olduğunu vurguladı. Akar, kendi çocukları gözaltına alındığında bağıranların Uludere'de ölenler için sesiz kaldığını dile getirerek, "Onlar da evlat, onlar da ana kuzusu. Onlar hepimizin evladı. İçimiz yanıyor" diye konuştu.
KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, CHP İl Başkanı M.Faruk Akar, BDP İl Başkanı Halis Değer, konuşmasının ardından bir kişi kalabalığa ünlü şair Ahmed Arif'in '33 Kurşun' adlı şiirini okudu. Şiir okunduğu sırada oturma eyleminde bulunan bazı kadınlar ise duygulu anlar yaşarken, eylem olaysız bir şekilde bitti.