MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde bir grup Suriyeli ile bir Türk genci arasında çıkan kavga kısa süreli gerginliğe yol açtı. Dövülen 20 yaşındaki Zekai Üredi'nin yakınları jandarma karakolu önünde toplanarak, "Suriyelileri istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.
Olay, dün akşam saat 21.00'de ilçeye bağlı Tömük Beldesi Yeşilyurt Mahallesi Mavisu 1 Sitesi önünde meydana geldi. Zekai Üredi ile bir grup Suriyeli arasında başlayan sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi ile birlikte Suriye uyruklu kişiler, Zekai Üredi'yi döverek yaraladı. Olayı duyan Zekai Üredi'nin babası Fedai Üredi ile yakınları jandarma karakolunun önünde toplanarak Suriyelilere tepki gösterdi. Zaman zaman "Suriyelileri istemiyoruz" diye slogan atan grup, jandarmanın uyarısıyla dağıldı.
Suriyelilerden şikayetçi olan baba Fedai Ürendi, "Kimsenin yurdundan vatanından ayrı kalmasını istemeyiz. Ülkelerindeki iç savaştan dolayı vatanlarını terk edenlere biz kucak açtık, soframızda yemek verdik. Ancak gün geçtikçe ülkemize ve bölgemize gelen Suriyelilerin hırsızlık, fuhuş ve kavga etmelerinden dolayı rahatsızlık duymaya başladık. Bugün de bölgedeki çeşitli sitelerde kalan Suriyeliler'den bir grup oğlumu öldüresiye dövdü. Kaburgasında ezilme ve başının çeşitli yerlerinden darbe aldığı için Devlet Hastanesi'nde kendisine 7 gün rapor verildi. Biz Suriyelilerin Tömük'ten gitmelerini istiyoruz aksi halde olaylar büyüyecek"dedi.
Kendisini yaklaşık 30 Suriyelinin dövdüğünü iddia eden Zekai Üredi karakolda ifade vererek şikayetçi oldu. Arkadaşlarının koluna girerek güçlükle yürüttüğü Zekai Üredi, "Uzun süredir evimizin önünden başta tavukların yumurtaları ve ayakkabıları çalınmaya başladı. Bu durumu görünce ikaz ettim. Hırsızlığın günah olduğunu söyleyip, bir daha yapmamalarını belirttim. İkaz ettiğim kişiler az sonra kalabalık bir grup halinde gelerek direk tokat atmaya başladılar. Önce 5 kişi beni tartaklamaya başladı. Ancak 30 kişinin tekme attığını gördüm, daha sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.
Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 2 Suriyeli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.