BARİYER BEKÇİSİ: "EYVAH BEN NE YAPTIM"
Kaza ardından olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Bir görgü tanığı, kaza olduktan sonra bariyer görevlisinin "Eyvah ağabey, ben ne yaptım, daldım" dediğini iddia etti.
Polis ve TCDD yetkilileri de trenin geçişi sırasında açık olduğu öne sürülen bariyerlerde inceleme yaptı. Demiryolunun 2 metre uzağında merdivenle çıkılan 5 metre yüksekliğindeki bir kulübedeki şalterlerle manüel sistemle kontrol edilen bariyerleri, kulübedeki kontrol mekanizmasından açıp kapatan ekipler bu durumu da fotoğrafladı. Bariyeri açıp-kapatan sistemde teknik bir arıza olmadığı anlaşıldı. Kazanın nasıl meydana geldiği netleşmezken, polis kaza yerini gören kamera olup olmadığını araştırıyor.
Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından cesetler Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu'na götürülürken, işçilerin can verdiği minibüs de vinç yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Kaza nedeniyle 3.5 saat kapanan demiryolu, trenin raydan kaldırılmasının ardından tekrar sefere açıldı.
4 YARALI VAR
Kazada yaralananların kimlikleri de belirlendi. Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan minibüs şoförü 30 yaşındaki Fahri Kaya,  Servet Çelik Tarsus Medical Park Hastanesi'nde, Halil Demir Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Uğur Ateş adlı bir kişinin de hafif yaralı olduğu bildirildi.

Murat KİBRİTOĞLU- Ali Ekber ŞEN/MERSİN, ()

MK.AEŞ(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)