MERSİN'de BDP Kadın Meclisi üyesi ve partili yaklaşık 2 bin kişi, geçen yıl Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i andı.
Kurdali Mahallesi'nde bulunan Nur Camii önünde bir araya gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, öldürülen Leyla Şaylemez'in annesi Şifa ve babası Cumali Şaylemez'in de aralarında bulunduğu grup, Güneykent Mezarlığı'na kadar slogan atarak yürüdü. Öldürülen PKK'lı kadınların fotoğraflarının bulunduğu 'Unutmadık, unutturmayacağız', yazılı pankart açan eylemcilere zaman zaman Abdullah Öcalan lehinde slogan attı. Mezarlığın yanında kurulan platformdan eylemcilere seslenen Milletvekili Nursel Aydoğan, 9 Ocak tarihinin katliamı yapanlar açısından planlanmış bir gün olduğunu söyledi. 9 Ocak'ın İmralı'da Kürt sorununun demokratik çözüm için diyalogun başladığı gün olduğunu hatırlatan Aydoğan, "Katliam Paris'te gerçekleştirildiğinde Öcalan devlet ile Kürt sorununun demokratik çözümünü ve barışını görüşüyordu. Katliamı yapanlar Kürt sorununun çözümünü, barışı istemeyenlerdir. Türkiye'de yaşayan halkların bir arada, kardeşçe, eşit ve özgür bir şekilde yaşamasının önüne geçilmek istenmiştir. Bu katliam Kürt halkının tekrardan yeni bir savaşa başlanması istenmiştir. Ama Öcalan her zaman İmralı'dan 'Biz ne zaman bu ülkede çözüm için, barış için adım attığımızda mutlaka paralel devlet devreye giriyor. Çözümün ve barışın önünü almaya çalışıyor' demiştir" dedi.
Leyla Şaylemez'in babası Cumali Şaylemez de Kürtçe bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından eylemciler, Şaylemez'in mezarına karanfil bıraktı. Şifa Şaylemez de karanfil bıraktığı kızının mezarında bir süre ağıt yaktı.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi. İM.Mİ(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)