MERSİN'deki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bahçesine atılan ses bombası, büyük gürültüyle patladı. Paniğe neden olan patlamada yaralanan olmazken, 2 kişi gözaltına alındı.
Olay, merkez Akdeniz İlçesi'ndeki Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde saat 15.30'da meydana geldi. Kimliği belirsiz 2 kişi okulun Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na paralel olan bahçe duvarından içeriye ses bombası atarak kaçtı. İstiklal Marşı okunduğu sırada ses bombasının büyük bir gürültüyle patlaması paniğe neden oldu. Öğrenci ve eğitimciler okul içerisine ve dışarıya kaçarken olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Güvenlik şeridi ile çembere alınan okul bahçesinde Olay Yeri İnceleme ekibi inceleme yaptı. Yapılan ilk incelemede patlayıcının ses bombası olduğu, içerisine güçlendirilmesi için herhangi metal bir madde konulmadığı belirlendi. Polis, olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.
Dün de Akdeniz İlçesi'ne bağlı Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan Mithatpaşa Ortaokulu'na çivilerle güçlendirilmiş ses bombası atılmıştı.