İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de Türk Büro-Sen, Adalet Büro-Sen ve Büro-Memur-Sen üyeleri, Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağının gönderden indirilmesini protesto etti.
Ellerinde Türk Bayraklarıyla Mersin Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 50 eylemci, 'Bayrağa Uzanan Eller Kırılsın' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Galip Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i eleştirdi.
'NAMUSUN KINAMASI OLMAZ'
Bayrak indirmenin hesabının sorulması gerektiğini belirten Yılmaz şunları söyledi:
"1996 yılında Kıbrıs'ta Solomos Solomou'nun indirildiği gibi onunda indirilmesi gerekirdi. Ancak nöbetçi askerinden en tepedeki komutanına kadar hepsi gaflet, dalalet ve basiretsizlikle bu durumu sadece seyretmiş ve ettikleri asker yeminini çiğnemiştir. Genelkurmay Başkanımız ise yaptığı açıklamada olayı kınadığını bildirmiştir. Sayın Özel, bayrak namustur ve namusun kınaması olmaz. Bulunduğunuz makam da kınama makamı değildir. Siz Kasaplar Federasyonu Başkanı değilsiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanısınız. Bu ağırlığı kaldıramıyorsanız, eğer bundan sonra bayrağa el uzatan Solomos Solomou gibi indirilemeyecekse yapacağınız şey emekli olup, bahçenizde çiçek yetiştirmektir. Sayın hükümet, Türk'ün dik başını yere eğmeyin ve bunun hesabını acil sorun."
Açıklamanın ardından eylemciler, İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

İM(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)