Mustafa ERCAN / MERSİN, () - MERSİN'de bir ay önce park halindeki hafif ticari aracın ön camını kırıp 102 bin TL'yi çalan Kolombiya uyruklu biri kadın 3 kişi Bursa'da yakalandı.
Olay, geçen 17 Haziran'da İsmet İnönü Bulvarı Mersin Limanı karşısındaki özel bir banka şubesinin önünde meydana geldi. Tarsus İlçesi'ndeki bir petrol istasyonunda çalışan Muhittin Koçak, çalıştığı petrol şirketine ait 102 bin lirayı özel bir bankadan çekti. Daha sonra 33 BFL 95 plakalı hafif ticari aracına binen Koçak, kargo poşeti içerisine koyduğu parayı da aracın ön koltuğuna bıraktı. İddiaya göre Koçak, araçla biraz ilerleyip Mersin Limanı karşısına geldiğinde kendisine verilen bir emaneti sahibine teslim etmek için aracından indi. Koçak'ın, araçtan ayrılmasından kısa süre sonra kimliği belirsiz kişi ya da kişiler aracın camını kırarak ön koltuktaki 102 bin Lirayı alıp kaçtı.
GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ
Olaydan sonra parayı çalan kişi ya da kişileri tespit etmek için çalışma başlatan Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, civardaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Kayıtları incelenen kameralardan birinin olayı saniye saniye kaydettiği belirlendi. Görüntülere göre Muhittin Koçak'ın banka şubesi önüne park ettiği aracın hemen ardından beyaz bir otomobille gelen hırsızlar, otomobilin camını kırarak içerisindeki 102 bin lirayı çalarken görülüyor. Şüpheliler olayın ardından aynı araçla hızla olay yerinden kaçıyor. Bir ay süren çalışma sonunda polis, olaya karışan otomobili terk edilmiş olarak buldu. Otomobilin kiralık olduğunun belirlenmesinin ardından araç kiralama şirketi ile irtibata geçen ekipler, hırsızlık olayına karışanların Kolombiya uyruklu olduğunu saptadı.
BURSA'DA YAKALANDI
Ankara'ya gittikleri anlaşılan şüphelileriun yakalanması için çalışmalar sürerken, bir süre önce Bursa'da, Mersin'deki olaya benzer bir şekilde lastiğini patlattıkları otomobilden 95 bin TL çalan Guatemala ve Kolombiyalı uyruklu 8 şüpheli ile bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, Bursa Emniyet ile irtibata geçti. Bursa'daki olayda yakalanıp, mahkemece serbest bırakılan Kolombiya uyruklu J.A.C.G. adlı kadın ile A.G.G.B. ve A.A.R.'nin, Mersin'deki hırsızlığın şüphelileri olduğu belirlendi. Bursa'da yakalanıp Mersin'e getirilen şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
FOTOĞRAFLI