MERSİN'de yazlık bir villada 99 kaçak yakalandı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Suriye, Burma, Afganistan ve Irak uyruklu kaçakların deniz yolu ile Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitme hazırlığı yaptıkları öğrenildi.
Yurtdışından kaçak yollarla Türkiye'ye gelen çeşitli ülkelere mensup yabancı uyruklu kişilerin sahil kesimindeki ilçelerden deniz yoluyla başta İsveç olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine gideceği ihbarı alan Mersin İl Jandarma Komutanlığı Erdemli, Silifke, Aydıncık ve Anamur İlçeleri ve bölgedeki tüm jandarma devriyelerini uyardı. Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı da, uluslararası sulardan Türk karasularına girerek göçmen kaçakçılığı yapabilecek gemi ve teknelere karşı dikkatli olması bildirildi.
VİLLADA YAKALANDILAR
Yapılan araştırmalar sonucunda merkez Toroslar İlçesi Kepirli Köyü bölgesinde önleyici hizmet devriyesi gezen jandarma, yazlık villada çok sayıda yabancı olduğunu tespit etti. Villada bulunan 69 kişinin kimlik kontrollerinde, şüphelilerin çeşitli ülkelere mensup yabancı uyruklu kişiler olduğu ortaya çıktı. Kimlik kontrolünün ardından kaçaklar gözaltına alınırken, çevrede yapılan araştırmada jandarmayı fark edip evden kaçan 30 kişi de evin 1 kilometre yakınındaki ormanlık alanda yakalandı. 75'i erkek, 13'ü kadın ve 11'i çocuk olan kaçaklardan 27'sinin Suriye, 60'nın Burma, 11'nin Afganistan ve 1 kişinin Irak uyruklu oldukları belirlendi.
5'ER BİN LİRA ÖDEMİŞLER
Bu arada kaçakların insan kaçakçılığı yapan organizatörlere kendilerini Avrupa ülkelerine götürmeleri karşılığında kişi başı 5 bin TL ödedikleri ortaya çıktı. Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'nın aldığı önlemler nedeni ile mültecileri yurtdışına götürecek geminin sahile yanaşamadığı, bu yüzden de kaçakçıların mültecileri köydeki villaya yerleştirdiği öğrenildi.
ÜZERLERİNDE CAN YELEKLERİ ÇIKTI
Yakalanan kaçakların üzerlerinde denizde oluşabilecek tekne veya gemi kazasına karşı önlem olarak can yeleğinin olduğu görülürken, göçmen kaçakçılığını organize eden 1 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan kaçaklar Mersin İl Jandarma Komutanlığına getirilerek ifadelerinin alınmalarına ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

ME(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)