MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 19 Aralık'ta gerçekleştirilen rektörlük işgali sonunda öğrenciler hakkında soruşturma açılması ve tedbir kararları verilmesine, yaptıkları eylemle tepki gösterdi.
Öğle saatlerinde İletişim Fakültesi merkezi derslikler önünde toplanan öğrenciler, 'Haberini Yaptık Şahidiz Söz Verdiniz Soruşturmalar Geri Çekilsin' pankartını açarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. 'Rektörlükten Hesap Lafla Sorulmaz Bizde Hesapları Deklanşör Sorar', 'Eğitim Haktır Engellenemez', Yandaş Değil Yoldaş Medya', 'Haber Yaptık Haber Olduk' dövizlerini taşıyan öğrenciler, 'Eğitim haktır engellenemez', 'Katil değil metiniz, sansürü yeneriz', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları atan öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasının ardından basına uygulanan sansüre dikkat çekmek için öğrenciler fotoğraf makinelerini yere bıraktı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan üniversitenin çıkış kapısına doğru harekete geçen öğrenciler, tedbir kararı ile üniversiteye alınmayan öğrenciler ile giriş kapısında buluştu.
Bir araya gelen öğrenciler sloganlarla kendilerine açılan soruşturmalara ve tedbir kararına tepkilerini dile getirdi. Bir süre sloganlarına devam eden öğrenciler, ardından basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Nesime Karateke, "Güz döneminin başından bu yana yurt koşullarının iyileştirilmesi için çeşitli eylemler yapıldı. Bilindiği gibi Bahar ve Feride arkadaşlarımız yapılan tüm uyarılara rağmen yurt ve kampus içi kötü koşulların düzeltilmemesinden dolayı yaşamlarını yitirdiler. Bunun sorumlulukları rektörlük ve yurt müdürlüğüdür" dedi.
19 Aralık günü yaşanan rektörlük işgali sonucunda hiçbir şekilde cezai yaptırım uygulanmayacağına dair söz veren okul yönetiminin sözünde durmadığını ifade eden Karateke, öğrencilerin çektiği fotoğrafları sosyal medyada ve yerel gazetelerle paylaştığı için haklarında soruşturma açıldığını söyledi. Karateke, "Soruşturma açılan ve tedbir kararı alınan 12 İletişim Fakültesi öğrencisi, görüntü aldıkları ve haber yaptıkları için uygulamaya maruz kalmışlardır. Ayrıca olay günü okulda olmayan gazetecilik öğrencisi iki arkadaşımız da bu hukuksuzluktan nasibini almıştır" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından öğrenciler, soruşturmalar ve tedbir kararları karşısında yarın ve cuma günü derslere girmeyerek boykot kararı aldıklarını belirtip, okul yönetimine karşı besteledikleri şarkıları seslendirmelerinin ardından dağıldılar.

AŞ(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)