Mustafa İNSAN/ MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi Rektörlük binasının işgali sonrasında başlatılan idari soruşturma kapsamında haklarında tedbir kararı alınarak üniversiteye alınmayan 27 öğrenci ve arkadaşları, üniversite yolunu araç trafiğine kapatıp eylem yaptı.
Çiftlikköy Kampusu içerisinde yer alan Cumhuriyet Alanı'nda toplanan yaklaşık 300 öğrenci, haklarında tedbir kararı olan öğrenciler ve aileleri yanlarındaki avukatlarla birlikte Mersin Üniversitesi yöneticileri ile görüşüp soruşturmaların son bulması için eylem yaptı. Yöneticilerle görüşmeye giden grup içerideyken üniversite girişini araç trafiğine kapatan öğrenciler halaylar çekti.
Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Kerem Çiçek, "Tek isteğimiz yurttaki sağlık, temizlik, sorunlarının halledilmesi, yurda yol yapılması, otobüslerin yurda kadar gitmesi ve kampüs içerisinde ücretsiz olmasıydı. İnsani olan bu talepler görmezden gelindi" dedi.
7 Ekim'de arkadaşları Feride Özyağ'ın sağlıksız koşullarda, reviri, acil müdahale birimi olmayan 3 bin 500 kişilik yerleşim yeri olan yurtta ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini dile getiren Çiçek, "Yurtta yaşanan ölümün etkisi henüz geçmemişken Bahar Selim isimli arkadaşımız yurt önünde geçirdiği kazada can verdi. Işıklandırması olmayan, yolu olmayan, trafik kurallarının olmadığı bu yerde kaza zaten kaçınılmazdı" diye konuştu.
Öğrenciler, aynı gerekçelerle daha öncede eylem yapmıştı.

Mİ(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)