MERSİN Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, aralarında 10 gümrük memurunun da bulunduğu 35 kişi ile ilgili rüşvet aldıkları ve verdikleri iddiasıyla operasyon başlattı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, operasyonun Bakan Hayati Yazıcı'ya gelen bir ihbar mektubunun ardından başladığını açıkladı.
Yaklaşık 6 ay önce başlatılan soruşturma çerçevesinde Mersin Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'nde görev yapan 4 gümrük memuru ile 6 gümrük muayene memurunun rüşvet aldıkları, gümrükte iş takibi yapan gümrük müşavirlik ve nakliye firması çalışanı 25 kişinin ise rüşvet verdikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı çıkartıldı.
Soruşturma çerçevesinde birçok evde ve işyerinde arama yapılırken, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik kararı aldığı öğrenildi.
BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI
Soruşturmayla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada operasyonun Bakan Hayati Yazıcı'ya gönderilen bir ihbar mektubu ile başladığı, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne ulaştırılan ihbar mektupları ile birleştirildikten sonra Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesi ve talimatları doğrultusunda soruşturmanın Mersin Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince genişletildiği belirtildi.