Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Barosu üyesi avukatlar, Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz kapsülü ile yaşamını yitiren Berkin Elvan için adliye önünde bir araya geldi.
'Berkin için, adalet için ayaktayız' pankartı açan yaklaşık 300 avukat, 'Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil', 'Adalet istiyoruz', 'Berkin Elvan 15'inde bir fidan', 'Savunma susmayacak', 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Adalet arıyoruz' dövizleri taşıyıp, 'Savunma susmadı, susmayacak', 'Berkin'in katili AKP'nin polisi', 'Hepimiz Berkin'iz öldürmekle bitmeyiz', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Anaların öfkesi AKP'yi boğacak', 'Hükümet istifa', 'Hırsız var' ve 'Katil var' sloganı atarak yürümeye başladı.
Hastane, İstiklal Caddesi'nden geçen avukatlara vatandaşlar da alkışları ile destek verirken, yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti. Alanda konuşan Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, Berkin Elvan'ın eylemlerde orantısız güç kullanan kolluk kuvvelilerinin kurbanı olduğunu belirterek, "Yetmemiş ki Burakcan'ı kaybettik. Yetmedi ki biber gazı nedeni ile bir polisimiz hayatını kaybetti. Mersin Barosu olarak bizler, hiçbir ayrım yapmadan kimsenin ölmesini, yaşam hakkının elinden alınmasını istemiyoruz. Bizler ve onlar olarak ayrıştırılmayı hak etmiyoruz ve istemiyoruz. Yıllardır aramızda var olan hoşgörü ortamının ortadan kaldırılmasını istemiyoruz" diye konuştu.
"ÇOCUKLARIMIZ MUHBİRLİĞE ZORLANIYOR"
Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, kentteki özel ve devlet okulları ile dershanelerde müdür, öğrenci ve velilerin müfettişler tarafından sorgulandığını öne sürerek, "Bir korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılmaktadır. Çocuklarımız muhbirliğe zorlanmaktadır" dedi.Türkiye'de son dönemlerde büyük bir hukuksuzluğun yaşandığını ifade eden Antmen, şunları söyledi:
"Bugün Mersin'de duyduğumuz, bize iletildiği kadarı ile özel okullarda ve dershanelerde ilköğretim müfettişleri ile devlet okullarında okul müdürleri ile öğrencilerin ve velilerin sorgulanarak siyasi düşünce ve tavırları öğrenilmeye, bir korku imparatorluğu yaratılmaya çalışılmaktadır. Çocuklarımız muhbirliğe zorlanmaktadır. Özellikle siyasi iktidarın, ayrıştırıcı, kışkırtıcı, ötekileştirici söylemlerinden derhal vazgeçmesini, yargı, emniyet ve halkın tüm kesimleri üzerinde uygulanan antidemokratik ve hukuk dışı uygulamalardan vazgeçmesini, çocuk katillerinin biran önce adalete teslim edilmesini, camiye, okula, adliyeye siyaset bulaştırılmamasını talep ediyoruz. Çağrımız demokrasi çağrısıdır, çağrımız hukukun üstünlüğü çağrısıdır." .

ME(OA/BT) (FOTOĞRAFLI)