MERSİN- Adana otoyolunun Akdeniz gişeleri yakınlarında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 tanker devrildi, 1 minibüs de toprağa saplandı. Araç sürücüleri yara almadan kurtulurken trafik ekipleri, bölgede önlem alarak yolu trafiğe kapattı.
Mersin kent merkezinde dün başlayan ve gece boyu şiddetini artıran yağmurun etkisiyle sabaha karşı Mersin- Adana otoyolu Akdeniz gişeleri yakınlarında heyelan meydana geldi. Kayan toprak otoyolun Adana-Mersin istikametini tamamen kapattı. Bu sırada yoldan geçen Agit Karatay ile Temel Sorboğa yönetimindeki 2 ayrı tanker toprağa çarparak devrilirken 1 minibüs de duramayınca toprağa saplandı. Araç sürücüleri yara almadan kurtulurken trafik ekipleri, bölgede önlem alarak yolu trafiğe kapattı. Araç trafiği diğer yönden kontrollü olarak sağlandı.
Tanker sürücülerinden Agit Karatay, seyir halindeyken bir anda toprak kayması olduğunu belirterek, "Ne olduğunu anlamadık. Birden toprak yola geldi. Önde giden tankerdeki arkadaşımdı, aracı yan yattı. Ben de ona çarpmamak için direksiyonu kırınca kontrolden çıktım. Daha sonra camdan kendimi dışarı atarak canımı kurtardım. Büyük bir faciayı ucuz atlattık" dedi. Diğer sürücü Temel Sorboğa ise mucize eseri kurtulduğunu hale olayın şokunu yaşadığını söyledi.
Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri toprağın kaldırılması için çalışma başlattı.

Mİ(AŞ/BK/SS) (FOTOĞRAFLI)