İZMİR’de KESK’e bağlı memurların bütçeden memura daha fazla pay isteğiyle yaptıkları eyleme Halkbank protestosu damgasını vurdu. Basmane’den Konak’a yürülen memurlar Halkbankası önünden geçerken ellerindeki ayakkabı kutularını birbirine vurup slogan attı.
KESK’ bağlı memurlar sabah saatlerinde İzmir’in her ilçesinden gruplar halinde Basmane’de toplanmak için harekete geçti. Bu arada Karşıyaka Çarşısı’ndan geçen bir grup memur İstanbul’da Halkbank’a yönelik yolsuzluk operasyonunda banka Genel Müdürünün evinde ayakkabı kutularından 4.5 milyon dolar çıkmasını protesto için banka şubesi önüne boş ayakkabı kutuları bıraktı. Bir süre eylemine devem eden, sloganlar atan gösterici memurlar daha sonra Basmane’ye geçti.
Basmane Meydanı’nda ise İzmir’in farklı yerlerinden gelen memurlar saat 11.00 sıralarında aynı yerdeki Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı’na yönelik protestolarda bulundu. Polis, Ak Parti binası önünde barikat kurdu, bir TOMA aracı da önlem aldı. Burada bir süre protestolarını sürdüren göstericiler daha sonra Fevzipaşa Bulvarı üzerinden Konak’a doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada Halkbank şubesi önüne geldiklerinde memurların tepkisi bankaya yöneldi. Bazı memurlar boş ayakkabı kutularını birbirine vurup banka şubesi önünde protesto gösterisi yapıp sloganlar attı. Protestolarına bir süre devam eden gösterici memurlar daha sonra basın açıklamasının yapılacağı Konak Meydanı’na yürümeye devam etti.
Memurların, 'Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz' adını verdikleri yarım gün iş bırakmayı da öngören eyleme büyük katılım olduğu gözlendi. Memurlar, “Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılması, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, maaşların vergi artışından etkilenmemesi, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanması, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesi” taleplerini dile getirdi.