TÜRKİYE Kamu Sen üyesi memurlar, maaş zammını protesto için bordro yaktı. Kamu Sen Temsilcisi Fikret Özcan, “Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada, hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı. Rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır” dedi.
Türkiye Kamu Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda önce basın açıklaması yaptı, ardından bordro yaktı, Kamu Sen İl Temsilcisi Fikret Özcan, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. Memurlara 123, emeklilere ise 140 lira zam yapıldığını ve yıl boyunca bununla idare etmek zorunda olduklarını öne süren Özcan, “Geçtiğimiz yıl gider fiyatları yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9.4 zamlandı. Yoksulluk sınırı 179 lira artmışken, maaşlara 123 lira zam yapmak memur ve emekliyle alay etmektir” dedi.
Türkiye Kumu Sen’in Ağustos ayından beri imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini dile getirdiğini anımsatan İl Temsilcisi Özcan, "Malum sendika ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Bugün memurlar maaşlarını aldılar. Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı. Kamu Sen dün de meydanlardaydı, bugün de meydanlarda. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada, hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı. Rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır” dedi.
Basın açıklamasına katılanlar daha sonra hep birlikte bordrolarını yakarak dağıldı.